Instructeurs

Bea | Ellen H. | Ellen van R. | Fons | Hilbert René | Hanneke | Herma Karen | Marion | Suzanne | Tjeerd | Wendy

 

Bea van der Velde; Puppies, Gehoorzaamheid

Mijn naam is Bea van der Velde en woon samen met mijn partner Gerben, 7 labradors en 3 katten in Roderesch. Af en toe fokken wij een nestje labradors volgens de normen van de Nederlandse Labradorvereniging. Als je nieuwsgierig bent kun je kijken op onze website lifetimedevotionlabradors.nl. Mijn hele leven heb ik honden gehad en heb ook veel trainingen met honden gedaan.

In het dagelijks leven werk ik zelfstandig als bewindvoerder en budgetcoach. Erg leuk en dankbaar om te doen.

Bij de Loop geef ik op maandagavond puppy training. Mijn insteek is om er een zo’n leuk mogelijke en leerzame les van te maken voor de baas en hond.

Samen met Wendy heb ik de opleiding Kynologisch instructeur gevolgd en we zijn aangesloten bij de raad van beheer. 

Ik zie jullie graag op maandagavond!

 

Ellen Hemelrijk; Inschrijving, Puppies

Ik ben in 2009 bij de club gekomen om behendigheid te doen met mijn toenmalige hond Sasja.

Al snel zijn we gevraagd om met een aantal behendigheids cursisten de opleiding Instructeurs behendigheid te gaan doen bij Agility Campus. Met elkaar hebben we een leuke en goed lopende behendigheids club in onze vereniging opgebouwd, waar ik eerst de beginners en later de recreanten met heel veel plezier les aan heb gegeven.

Als bestuurslid en penningmeester doe ik met mijn man Ruud heel veel andere klusjes voor de club…beheer kantine, onderhoud terrein…gras maaien en snoeien etc.

Op de maandagavond doe ik, samen met een andere instructeur de nieuwe inschrijvingen en indien nodig help ik mee met de puppy lessen, waar we met elkaar een workshop Puppy Specialisatie Cursus voor gevolgd hebben.
De laatste jaren wat minder, omdat we regelmatig in Spanje te vinden zijn, waar we een huis hebben.

Het is heel goed om op de hoogte te blijven van de workshops die aangeboden worden door Edupet v.h. Martin Gaus Accademie, waar we inmiddels het dierenwelzijns keurmerk van ontvangen hebben. Wij als bestuur zullen onze instructeurs en vrijwilligers dan ook motiveren om zoveel mogelijk workshops te gaan volgen, zodat we op een verantwoorde manier les kunnen geven.

Groetjes Ellen

 

Ellen van Riessen; Puppies

Vrienden verhuisden 41 jaar geleden naar Drenthe, ik vroeg mij af wat je in hemelsnaam in Drenthe moest doen.Na een house warming party en een gewoon bezoek was ik om. Ik wilde ook in Drenthe wonen.

Mijn vriend wilde niet mee en werk kon ik niet vinden. Dus werd mijn droom, met pijn in mijn hart, op de lange baan geschoven.

Na 40 jaar in een museum in Haarlem gewerkt te hebben kon ik met keuze pensioen. Ik heb mijn appartement in Hoofddorp verkocht en ben alsnog mijn droom achterna gegaan. Het is geen Drenthe geworden maar Friesland, net over de grens met Drenthe.

In de begin tijd van wonen in het noorden van het land, ben ik, samen met Wendy, Bea en Dita begonnen met de opleiding kynologisch instructeur bij “Kynotrain” in Arnhem. De opleiding is een openbaring geweest, wat valt er veel te leren en te weten van onze vriend, de hond.

De kennis en kunde die ik tijdens de opleiding vergaar heb, geef ik nu door bij “De Loop” op maandagavond bij de puppy’s.

Bij het leven van een pensionada hoort natuurlijk ook een hond! Ik ben gevallen voor het ras Podenco en heb op dit moment 2 opgevangen uit Tenerife. Met Bodhi, de grootste, doe ik aan speuren en detectie. De kleine chicka is er pas en went al goed.

 

“GEDULD IS EEN SCHONE ZAAK”. 

 

Fons Klijn; Gehoorzaamheid

Fons

Als instructeur gehoorzaamheid ben ik actief sinds 2018 op onze hondenschool. Mijn passie voor het trainen van honden begon al op jonge leeftijd, toen ik op tienjarige leeftijd met mijn ouders mee ging naar de hondentraining. Hoewel de lesmethoden door de jaren heen zijn geëvolueerd, blijft mijn liefde voor het werken met honden onveranderd. Op dit moment hebben wij Luna, een mix van een kooiker, Friese stabij en labrador. Samen trainen met je hond blijft een plezier, vooral wanneer de band tussen hond en baas steeds sterker wordt en begrip groeit. In onze gehoorzaamheidlessen streven we ernaar zowel de hond als de baas op een positieve manier te motiveren. Het is geweldig om te zien hoe cursisten en hun honden gedurende de lessen groeien in hun relatie en vaardigheden. 

  

Hilbert René Oosting; Gehoorzaamheid, Behendigheid

In het dagelijks leven ben ik personeelsplanner bij de Dienst Vervoer & Ondersteuning onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Hier hou ik mij maar hoofdzakelijk bezig met het coördineren van alle opleidingen, die de medewerkers allemaal moeten volgen. Het is al meer dan 10 jaar geleden dat ik mijn eerste stappen op het veld zette bij HDC de Loop, toen als cursist met mijn hond Kyra. Na het volgen van de puppycursus, de gehoorzaamheid en de SGH en SHH werden er een aantal instructeurs Behendigheid gezocht en ben ik samen met een aantal dit avontuur in gestapt en ben nu al weer jaren met veel plezier Behendigheid-instructeur. Daarnaast geef ik nu ook al weer een aantal jaren Gehoorzaamheidslessen op de maandagavond, wat soms nog al een drukke bedoening kan zijn, maar boven alles altijd erg gezellig en leerzaam is. Ondertussen hebben we ook gezinsuitbreiding gehad en hebben we dit jaar Djevi mogen verwelkomen.

 

Hanneke Pit; Behendigheid

Samen met mijn 2 zoons, 3 honden en 2 katten woon ik in het mooie Roderwolde.

Met mijn oudste hond Sam (jack russel) heb ik jaren aan behendigheid gedaan, samen hebben we aan vele wedstrijden meegedaan. Uiteindelijk ben ik ben Sam gestopt omdat ze behendigheid wel leuk vond maar het meer voor mij deed dan voor haarzelf.

Sky (chihuahua) is niet geschikt voor behendigheid dat werd dus niks. Het lag in de planning om te stoppen met behendigheid maar ik kon nog geen afscheid nemen van de sport en zo kwam Woezel (kleine kees) in mijn leven. Met Woezel heb ik één seizoen wedstrijden gelopen, helaas ligt dat door corona al bijna een jaar stil.

Sinds 2019 ben ik met Woezel bij HDC de Loop komen trainen en zelf behendigheid gaan geven op dinsdag en vrijdag. Mijn jongste zoon is inmiddels ook aangestoken door het "behendigheidsvirus" en traint af en toe ook met Woezel. 

 

Herma Wegman; Puppies, Gehoorzaamheid

Herma

Mijn naam is Herma Wegman en ik woon met mijn man en veestapel in Roden. Ik ben sinds 2020 werkzaam bij de club en geef met veel plezier de puppylessen.

Ik bezit zelf 4 konijnen, ook een grote passie van mij. Daarnaast een groep chinchilla’s, catharinaparkieten, een hamster en een Oudduitse herder, Sam. We zijn bezig met een traject om hem als dekreu in te zetten, met de bedoeling om de algehele gezondheid van het ras te verbeteren. Zodra hij voldoende uitgegroeid is, willen we gaan kijken of behendigheid ook iets voor hem is. Speuren en detectie lijkt me ook heel geschikt voor hem, sommige wandelingen volgt hij hele geursporen. Ik vind het fantastisch om samen met Sam te wandelen, te spelen en te werken en dat plezier probeer ik in mijn lessen ook te creëren tussen de pupeigenaren en hun hond.

Ook vind ik het gedrag van honden te analyseren en te begrijpen waar problemen vandaan komen, erg uitdagend en interessant en ik sluit niet uit me daar te zijner tijd meer in te specialiseren.

In het dagelijks leven werk ik als paraveterinair dierenartsassistent. Als er bepaalde vragen omtrent de gezondheid van honden naar voren komen op de club, ben ik altijd bereid om mensen van advies te voorzien.

  

Karen Nauta; Puppies, Gehoorzaamheid

 

Mijn naam is Karen Nauta, samen met mijn vriend en Duitse Herder X Australian Shepherd Sky woon ik in Roden. Van kleins af aan wilde ik al met dieren werken. Zo ben ik dan ook de opleiding diermanagement in Barneveld gaan doen. Veel dingen geleerd en meegemaakt, maar wilde toch nog wat extra. Ik wilde graag meer richting de hondentraining, maar nooit echt doorgezet. Toen wij bijna 2 jaar geleden er voor kozen om Sky op te halen ben ik met haar begonnen met de puppy cursus en vond dit zo leuk dat ik hier nu toch echt verder in wilde. Zo via HDC de loop begonnen met de opleiding tot kynologisch instructeur. Op dit moment geeft ik les bij de puppy's en doe dit met veel plezier. Met Sky ben ik vorig jaar begonnen met hoopers en dit vond ze erg leuk. Nu ze uitgegroeid is gaan we beginnen met behendigheid. Hopelijk vindt ze dit net zo leuk en kunnen we lekker samen gaan trainen.

  

Marion Kuizenga-de Wagt; Gehoorzaamheid, Hoopers, Rally O

 

 
Hallo, ik ben Marion Kuizenga-de Wagt. Ik ben Kynologisch Instructeur, aangesloten bij de Raad van Beheer en geef al heel wat jaren met veel plezier les bij HDC de Loop in  gehoorzaamheid, hoopers en rally-o. Verder heb ik, naast mijn werk als adviseur bedrijven bij een bank, mijn eigen bedrijfje 'Wagt voor de hond' opgericht en geef hiermee privélessen op zaterdag bij de hondenclub of op locatie.Tijdens deze lessen kunnen we dan gericht werken aan eventuele problemen zonder teveel prikkels. Samen met mijn gezin, 2 honden en 3 katten woon ik in een leuke woonboerderij op het platteland. Op dit moment heb ik een kruising herder van 12 jaar (Bor). Met deze reu heb ik veel aan behendigheid gedaan, maar ook aan hoopers, speuren en detectie. Verder heb ik nog een oud duits herder teefje  (Bente) van 8 maand. Inmiddels een echte puber. Ik neem haar vaak mee naar mijn lessen. De gehoorzaamheid pakt ze snel op en wil met haar rally-o en hoopers gaan doen.Tevens ben ik met haar begonnen met detectie en speuren. We zullen halverwege november ook weer een cursus detectie aanbieden via de club. Lekker ontspannen bezig zijn met je hond en erg leuk om te doen. Eigenlijk heb ik mijn hele leven al honden gehad  en heb ook altijd met hen getraind. Heb hierdoor veel ervaring opgedaan bij de diverse hondenscholen en dus ook meerdere lesmethodes aangeleerd. De laatste jaren zijn de inzichten weer behoorlijk veranderd en het is erg belangrijk om alle ontwikkelingen te blijven volgen. Dit doe ik onder meer door jaarlijks meerdere bijscholingscursussen bij te wonen. Ik hoop jullie te mogen verwelkomen tijdens mijn lessen om samen met jullie te werken aan een leuke relatie tussen hond en baas. Mocht je een privéles willen boeken, trek me dan maar even aan mijn jasje.

Groetjes, Marion

  

Suzanne Wight-Brouwer; Gehoorzaamheid

 

Mijn naam is Suzanne Wight-Brouwer. Samen met mijn man, kat en onze Nova Scotia Duck Tolling Retriever wonen wij in Wijnjewoude. Met onze Toller heb ik alle cursussen van puppy tot gehoorzaamheid afgerond en inmiddels doen we alweer een aantal jaar aan behendigheid. Vanaf jongs af aan wist ik al dat ik met dieren wilde werken en dit is gelukt; in het dagelijks leven werk ik als dierenartsassistente. In 2017 heb ik de opleiding tot trimster afgerond en sinds 2018 ben ik mede-eigenaar van een eigen trimsalon in Ekehaar. In 2021 ben ik begonnen aan de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut. Tijdens een verplichte pauze in de opleiding kreeg ik de optie om ook de opleiding tot Kynologisch Instructeur te volgen. Deze heb ik in september met succes afgerond. Voor deze opleiding moest ik stage lopen en zo ben ik terecht gekomen bij HDC de Loop! In het voorjaar ben ik begonnen met stagelopen en inmiddels geef ik al een aantal maanden zelf les, voornamelijk de puppy- en de beginnerscursus. Ik vind het ontzettend leuk om naast mijn huidige werk bezig te zijn met het gedrag van honden, de begeleiding hiervan en de begeleiding van (nieuwe) bazen en hun hond. Samen is er zoveel te leren! Inmiddels ben ik weer begonnen met mijn opleiding tot kynologisch gedragstherapeut en hoop ik langzamerhand mensen (en honden) nog meer te kunnen helpen op het vlak van (probleem)gedrag. Wanneer ik deze opleiding heb afgerond zal ik ook op de hondenschool gedragstherapie aanbieden.

 

   

Tjeerd Wiersma; Gehoorzaamheid, Speuren en Detectie

Op dit moment ben ik in het bezit van een Hollandse Herder Ruwhaar en afgelopen jaar is Romke goedgekeurd om als dekreu dienst te gaan doen.

Ik heb nu meer dan 30 jaar ervaring in diverse takken van hondensport en africhting, ook heb ik een tijdje bij de reddingshonden gewerkt. Meestal werk ik zelf met herdershonden.

Ik heb een opleiding Speuren/Detectie gevolgd en geef daar nu ook training in. Erg mooi om te doen met je hond. Ook doen we samen mee aan de Hooper training. Ik hoop nog een tijd met honden te kunnen werken en lesgeven.

 

 

   

Wendy Molenaar; Puppies, Gehoorzaamheid, Hoopers, Rally O

Wij wonen op een boerderij met paarden, katten, kippen, cavia’s en inmiddels weer 2 honden. Border Collie Dex van 14 jaar en Border Collie Maicy van 3 jaar.

Hiervoor hebben we vele andere honden gehad… Duitse herders, een Witte Duitse herder een Friese Stabij, een Wetterhound en Jack Russels. 

De meeste honden waren herplaatsers en dat is vaak heel goed uitgepakt. 

Dex was 4 jaar toen hij bij ons kwam, we hebben hem al  weer 10 jaar, en was een echte werkhond. Hij komt uit een schapendrijvers lijn wat echt te merken is. We hebben behendigheid gedaan bij Ronald Mouwen, daarna zijn we vanwege zijn artrose gaan hooperen. Inmiddels gaat dat jammer genoeg ook niet meer. Maicy is ook een herplaatser en we hebben haar nu bijna een jaar. Met haar ben ik ook begonnen met hooperen, wat een hele mooie sport is voor honden, ook omdat het zeer geschikt is voor oudere en gehandicapte honden. Met jonge honden is het tevens een mooie opstap naar behendigheid of een andere sport, omdat je door het hooperen een hele goed band met elkaar opbouwt. Ik werk na 25 jaar bij Revalidatie Friesland gewerkt te hebben nu thuis op onze boerderij samen met mijn man en dochters, die inmiddels beiden uit huis zijn, maar toch nog veel meehelpen. Met de paarden geef ik rijles aan valide kinderen en therapeutisch rijden aan kinderen met een lichamelijke beperking, maar ook coach ik kinderen met gedragsproblemen, verstandelijke of lichte lichamelijke beperkingen en stimuleer ze om meer zelfvertrouwen te creëren om zodoende beter te kunnen functioneren. Daarnaast hebben we een Bed en Breakfast bij onze boerderij, waar we aardig veel gasten mogen ontvangen. Met onze behendigheids instructeurs hebben we bij Mouwen Agility Centrum ons instructeurs diploma gehaald en ik heb de cursus Sportfysiologie voor honden bij Mouwen afgerond. Ook ben ik Hooper, Rally O en Kynologisch instructeur. De opleiding Communiceren met Dieren was ook heel mooi om te doen. Inmiddels hebben we het dierenwelzijn keurmerk mogen ontvangen, zodat we met al onze instructeurs/vrijwilligers van de nieuwste workshops en ontwikkelingen op training en hondenwelzijn gebied op de hoogte blijven. Ik vind het nog steeds super leuk om met de combinatie dieren/mensen te mogen werken en de mensen leren om hun dier goed te gaan begrijpen, zodat dit de band tussen dier en mens versterkt.

Terug naar boven