Instructeurs

Bea | Christina | Ellen H. | Ellen van R. | Fons | Hilbert René | Hanneke | Herma | Marion | Roelie | Tjeerd | Wendy

 

Bea van der Velde; Puppies, Gehoorzaamheid

Mijn naam is Bea van der Velde en woon samen met mijn partner Gerben, 7 labradors en 3 katten in Roderesch. Af en toe fokken wij een nestje labradors volgens de normen van de Nederlandse Labradorvereniging. Als je nieuwsgierig bent kun je kijken op onze website lifetimedevotionlabradors.nl. Mijn hele leven heb ik honden gehad en heb ook veel trainingen met honden gedaan.

In het dagelijks leven werk ik zelfstandig als bewindvoerder en budgetcoach. Erg leuk en dankbaar om te doen.

Bij de Loop geef ik op maandagavond puppy training. Mijn insteek is om er een zo’n leuk mogelijke en leerzame les van te maken voor de baas en hond.

Samen met Wendy heb ik de opleiding Kynologisch instructeur gevolgd. Deze maand hopen we de opleiding af te ronden.

Ik zie jullie graag op maandagavond!

 

Christina Smit; Behendigheid

Mijn naam is Christina Smit en ik ben al heel mijn leven omringd door dieren. Heel mijn leven zijn er honden in mijn buurt, van Cairn terriër, Maltezer leeuwtje en Schotse Collie en nu heb ik 2 Jack Russell terriërs, Lucky en Chiva. Met Lucky (de bruine jrt) heb ik de behendigheid ontdekt, zij is een harde werker en gaat voor je door het vuur, ze vond het spelletje erg leuk en was er ook erg bedreven in. Ze heeft de hoogste klasse bij de FHN gehaald en menige prijzen mee naar huis genomen, we hebben zelfs met internationale wedstrijden mogen meedoen. Ze is nu met wel verdiend pensioen. Chiva vind behendigheid ook erg leuk en zit inmiddels ook al in de hoogste klasse bij de FHN, maar samen hebben we meer hobby’s. Zo doe ik met Chiva ook mee aan canicross wedstrijden (=hardlopen met de hond) en we doen aan canitrail (lange afstanden hardlopen met de hond door ruig terrein).

Ik heb bij agility campus de opleiding genoten voor behendigheid trainer en zal door het volgen van diverse workshops en opleidingen mijzelf blijven uitdagen om nieuwe methodes en trainings technieken eigen te maken en zo door te kunnen geven aan mijn cursisten. Ik geef behendigheid les op donderdag en vrijdag avond voor zowel beginners als gevorderden en je hoeft geen wedstrijd ambitie te hebben. Het belangrijkste is, dat je een leuke combinatie bent, samen met je hond en dat je samen veel plezier beleeft in de cursus. Plezier en genieten van elkaar staat bij mij op de eerste plaats. Kom gerust eens kijken en kennis maken met deze leuke sport. Je kunt me ook uitnodigen voor een privé les behendigheid of om een keertje mee gaan om kennis te maken met canicrossen.

 

Ellen Hemelrijk; Inschrijving, Puppies

Ik ben in 2009 bij de club gekomen om behendigheid te doen met mijn toenmalige hond Sasja.

Al snel zijn we gevraagd om met een aantal behendigheids cursisten de opleiding Instructeurs behendigheid te gaan doen bij Agility Campus. Met elkaar hebben we een leuke en goed lopende behendigheids club in onze vereniging opgebouwd, waar ik eerst de beginners en later de recreanten met heel veel plezier les aan heb gegeven.

Met mijn hond Binky doe ik nu mee aan Hoopers wat hij erg leuk vindt om te doen en ondanks dat hij al wat ouder is en ook doof wordt gaat dat nog steeds goed.

Als bestuurslid en penningmeester doe ik met mijn man Ruud heel veel andere klusjes voor de club…beheer kantine, onderhoud terrein…gras maaien en snoeien etc.

Op de maandagavond doe ik samen met een andere instructeur de nieuwe inschrijvingen en indien nodig help ik mee met de puppy lessen, waar we met elkaar een workshop Puppy Specialisatie Cursus voor gevolgd hebben.

Het is heel goed om op de hoogte te blijven van de workshops die aangeboden worden door de Martin Gaus Accademie, waar we op dit moment aspirant keurmerkdrager van zijn en we hopelijk binnenkort het officiële keurmerk mogen ontvangen. Wij als bestuur zullen onze instructeurs en vrijwilligers dan ook motiveren om zoveel mogelijk workshops te gaan volgen, zodat we op een verantwoorde manier les kunnen geven.

Groetjes Ellen

 

Ellen van Riessen; Puppies

Vrienden verhuisden 41 jaar geleden naar Drenthe, ik vroeg mij af wat je in hemelsnaam in Drenthe moest doen.Na een house warming party en een gewoon bezoek was ik om. Ik wilde ook in Drenthe wonen.

Mijn vriend wilde niet mee en werk kon ik niet vinden. Dus werd mijn droom, met pijn in mijn hart, op de lange baan geschoven.

Na 40 jaar in een museum in Haarlem gewerkt te hebben kon ik met keuze pensioen. Ik heb mijn appartement in Hoofddorp verkocht en ben alsnog mijn droom achterna gegaan. Het is geen Drenthe geworden maar Friesland, net over de grens met Drenthe.

In de begin tijd van wonen in het noorden van het land, ben ik, samen met Wendy, Bea en Dita begonnen met de opleiding kynologisch instructeur bij “Kynotrain” in Arnhem. De opleiding is een openbaring geweest, wat valt er veel te leren en te weten van onze vriend, de hond.

De kennis en kunde die ik tijdens de opleiding vergaar geef ik nu door bij “De Loop” op maandagavond bij de puppy’s.

Bij het leven van een pensionada hoort natuurlijk ook een hond! Die heeft Wendy voor mij gevonden bij de herplaatsers, Border Collie staat in haar paspoort. Aan de buitenkant kan je dat niet zien maar ze heeft wel wat karakter trekjes van een Border Collie.

Voor mij had mijn hond Lily al 2 eigenaren gehad en die hadden bij haar de nodige sporen achter gelaten. Ze was nooit goed gesocialiseerd en gehabitueerd, ze was bang voor van alles en nog wat. En wat nu zo fijn is, is dat alles wat ik tijdens de opleiding leer en wat ik nog mee krijg in de praktijk, gebruiken kan voor mijn eigen hond. En ja, ze gaat vooruit, niet zo snel als ik zou willen maar dat hoeft niet.

“GEDULD IS EEN SCHONE ZAAK”. 

 

Fons Klijn; Gehoorzaamheid

Fons

Ik geef gehoorzaamheidtraining op de maandagavond. Toen ik tien jaar was ging ik met mijn ouders mee naar de hondentraining. Alhoewel de lesmethodes de laatste jaren wel zijn verandert vind ik het nog altijd prachtig om te trainen met honden. Op dit moment hebben wij Luna, een kruising tussen een kooiker, Friese stabij en labrador. Samen met je hond trainen blijft leuk. Vooral als hond en baas elkaar steeds beter gaan begrijpen. Tijdens de gehoorzaamheidlessen trainen we door zowel de hond als de baas op een positieve manier te motiveren. Om cursisten en de omgang met hun hond tijdens een aantal lessen te zien groeien, vindt ik prachtig om te zien. 

 

  

Hilbert René Oosting; Gehoorzaamheid, Behendigheid

In het dagelijks leven ben ik personeelsplanner bij de Dienst Vervoer & Ondersteuning onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Hier hou ik mij maar hoofdzakelijk bezig met het coördineren van alle opleidingen, die de medewerkers allemaal moeten volgen. Het is al meer dan 10 jaar geleden dat ik mijn eerste stappen op het veld zette bij HDC de Loop, toen als cursist met mijn hond Kyra. Na het volgen van de puppycursus, de gehoorzaamheid en de SGH en SHH werden er een aantal instructeurs Behendigheid gezocht en ben ik samen met een aantal dit avontuur in gestapt en ben nu al weer jaren met veel plezier Behendigheid-instructeur. Daarnaast geef ik nu ook al weer een aantal jaren Gehoorzaamheidslessen op de maandagavond, wat soms nog al een drukke bedoening kan zijn, maar boven alles altijd erg gezellig en leerzaam is. Ondertussen hebben we ook gezinsuitbreiding gehad en hebben we dit jaar Djevi mogen verwelkomen.

 

Hanneke Pit; Behendigheid

Samen met mijn 2 zoons, 3 honden en 2 katten woon ik in het mooie Roderwolde.

Met mijn oudste hond Sam (jack russel) heb ik jaren aan behendigheid gedaan, samen hebben we aan vele wedstrijden meegedaan. Uiteindelijk ben ik ben Sam gestopt omdat ze behendigheid wel leuk vond maar het meer voor mij deed dan voor haarzelf.

Sky (chihuahua) is niet geschikt voor behendigheid dat werd dus niks. Het lag in de planning om te stoppen met behendigheid maar ik kon nog geen afscheid nemen van de sport en zo kwam Woezel (kleine kees) in mijn leven. Met Woezel heb ik één seizoen wedstrijden gelopen, helaas ligt dat door corona al bijna een jaar stil.

Sinds 2019 ben ik met Woezel bij HDC de Loop komen trainen en zelf behendigheid gaan geven op dinsdag en vrijdag. Mijn jongste zoon is inmiddels ook aangestoken door het "behendigheidsvirus" en traint af en toe ook met Woezel. 

 

Herma Wegman; Puppies

Herma

Mijn naam is Herma Wegman en ik woon met mijn man en veestapel in Roden. Ik ben sinds 2020 werkzaam bij de club en geef met veel plezier de puppylessen.

Ik bezit zelf 4 konijnen, ook een grote passie van mij. Daarnaast een groep chinchilla’s, catharinaparkieten, een hamster en een Oudduitse herder, Sam. We zijn bezig met een traject om hem als dekreu in te zetten, met de bedoeling om de algehele gezondheid van het ras te verbeteren. Zodra hij voldoende uitgegroeid is, willen we gaan kijken of behendigheid ook iets voor hem is. Speuren en detectie lijkt me ook heel geschikt voor hem, sommige wandelingen volgt hij hele geursporen. Ik vind het fantastisch om samen met Sam te wandelen, te spelen en te werken en dat plezier probeer ik in mijn lessen ook te creëren tussen de pupeigenaren en hun hond.

Ook vind ik het gedrag van honden te analyseren en te begrijpen waar problemen vandaan komen, erg uitdagend en interessant en ik sluit niet uit me daar te zijner tijd meer in te specialiseren.

In het dagelijks leven werk ik als paraveterinair dierenartsassistent. Als er bepaalde vragen omtrent de gezondheid van honden naar voren komen op de club, ben ik altijd bereid om mensen van advies te voorzien.

  

Marion Kuizenga; Gehoorzaamheid, Hoopers

 

Marion

Aangezien ik nu al weer meer dan 3 jaar, met veel plezier, gehoorzaamheid beginners en gevorderden en af en toe behendigheid en de pups lesgeef bij H.D.C. "de Loop" wordt het tijd me eens voor te stellen. Samen met mijn gezin, 2 honden, 6 katten en een koningspython woon ik in een leuke woonboerderij op het platteland. Ben altijd gek op dieren geweest. Ik heb mijn hele leven honden gehad in diverse soorten en maten en train inmiddels al weer zo'n 34 jaar met honden. Heb veel ervaring opgedaan op diverse hondenscholen en dus ook meerdere lesmethodes aangeleerd. Op dit moment heb ik twee kruising herdershonden x Saarlooswolfhond (Bor en Ayla). Met mijn reu Bor doe ik behendigheid, hoopers, speuren, detectie en wil ik me toeleggen op Rally O, een leuke vorm van gehoorzaamheid met een vleugje behendigheid. We zijn bezig om Rally O ook te integreren in het huidige cursusaanbod. Info hierover volgt later. Ik heb inmiddels al weer een tijd mijn diploma Kynologisch Instructeur op zak met het keurmerk van de Raad van Beheer. De laatste jaren zijn de inzichten m.b.t. de trainingsmethoden weer behoorlijk veranderd en ik denk dat het heel belangrijk is om mee te gaan in deze verandering en niet in het oude te blijven hangen. Daarom probeer ik ook zoveel mogelijk bijscholingscursussen te volgen. Ik hoop jullie te mogen verwelkomen tijdens mijn lessen om samen met jullie te werken aan een leuke relatie tussen hond en baas. Er zijn ook mogelijkheden om een privéles te boeken. Mocht je dit willen, trek me dan even aan mijn jas.
Groetjes, Marion

 

Roelie Hut; Gehoorzaamheid

foto volgt tekst volgt

  

Tjeerd Wiersma; Speuren,  Detectie

Op dit moment ben ik in het bezit van een Hollandse Herder Ruwhaar en afgelopen jaar is Romke goedgekeurd om als dekreu dienst te gaan doen.

Ik heb nu meer dan 30 jaar ervaring in diverse takken van hondensport en africhting, ook heb ik een tijdje bij de reddingshonden gewerkt. Meestal werk ik zelf met herdershonden.

Vorig jaar heb ik een opleiding Speuren gevolgd en geef daar nu ook training in. Erg mooi om te doen met je hond.

Samen met mijn dochter heb ik een Vubara (vuilnisbakkenras) . Wij doen samen met deze twee ook mee aan de Hooper training.

Ik hoop nog een tijd met honden te kunnen werken en lesgeven.

 

Wendy Molenaar; Puppies, Gehoorzaamheid, Hoopers

Wij wonen op een boerderij met paarden, katten, kippen, konijnen en nog maar 1 hond, onze Border Collie Dex (hij telt voor 4). Hiervoor hebben we vele andere honden gehad… Duitse herders, een Witte Duitse herder een Friese Stabij, een Wetterhound en Jack Russels. De meeste honden waren herplaatsers en dat is vaak heel goed uitgepakt.

Dex was 4 jaar toen hij bij ons kwam, we hebben hem al  weer 8 jaar, en is een echte werkhond. Hij komt uit een schapendrijvers lijn wat echt te merken is. Alleen mag hij dat vanwege zijn artrose niet meer doen, af en toe mag hij zich op de paarden uitleven…wat inmiddels zijn kudde is geworden. De laatste jaren doe ik met hem aan Hoopers, wat een hele mooie sport is voor honden, ook omdat het zeer geschikt is voor oudere en gehandicapte honden. Met jonge honden is het tevens een mooie opstap naar behendigheid of een andere sport, omdat je door het hooperen een hele goed band met elkaar opbouwt. Ik werk na 25 jaar bij Revalidatie Friesland gewerkt te hebben nu thuis op onze boerderij samen met mijn man en dochters, die inmiddels beiden uit huis zijn, maar toch nog veel meehelpen. Met de paarden geef ik rijles aan valide kinderen en therapeutisch rijden aan kinderen met een lichamelijke beperking, maar ook coach ik kinderen met gedragsproblemen, verstandelijke of lichte lichamelijke beperkingen en stimuleer ze om meer zelfvertrouwen te creëren om zodoende  beter te kunnen functioneren. Daarnaast hebben we een Bed en Breakfast bij onze boerderij, waar we aardig veel gasten mogen ontvangen. Met onze behendigheids instructeurs hebben we bij Mouwen Agility Centrum ons instructeurs diploma gehaald en ik heb de cursus Sportfysiologie voor honden bij Mouwen afgerond. Ook ben ik Hooper instructeur en we hebben de workshop Puppyspecialisatie gevolgd. De opleiding Kynologisch Instructeur is zo goed als afgerond en de opleiding Communiceren met Dieren was ook heel mooi om te doen. Op dit moment ben ik als bestuurslid bezig met het Martin Gaus Keurmerk voor onze hondenschool, zodat we met al onze instructeurs/vrijwilligers van de nieuwste workshops en ontwikkelingen op trainings en hondenwelzijns gebied op de hoogte blijven. Ik vind het nog steeds super leuk om met de combinatie dieren/mensen te werken en de mensen leren om hun dier goed te gaan begrijpen, zodat de band tussen dier en mens versterkt. 

Terug naar boven