Behendigheid

Algemeen.

Behendigheid (ook wel Agility genoemd) is een vorm van hondensport waarbij het aankomt op samenwerking tussen hond en begeleider.

Samen leggen zij een parcours af waarbij de hond allerlei hindernissen moet nemen. Sportiviteit blijft altijd een eerste vereiste bij deelnemers in de les en op behendigheidswedstrijden. We trainen op alle onderdelen die je bij een landelijke wedstrijd kunt tegenkomen.

Behendigheid is een prachtige sport maar beheers je niet in een paar weekjes. De hond moet wennen aan diverse toestellen en een blind vertrouwen krijgen in de baas alvorens een heel parkoers snel en foutloos afgelegd kan worden.

Om baas en hond op een verantwoorde manier kennis te laten maken met de sport hebben we een trainingsprogramma van 15 lessen ontwikkeld waarbij de trainer indien nodig extra lessen kan inpassen (hierdoor kan de duur van het programma variëren tussen de 18 en 24 weken). In dit programma neemt de moeilijkheidsgraad langzaam toe en worden alle onderdelen regelmatig herhaald om voldoende vertrouwen op te bouwen. Na het goed doorlopen van dit programma is de beginnende combinatie, zo goed als klaar voor het deelnemen aan landelijke wedstrijden op debutantenniveau en combinaties met een gevorderde handler klaar voor het deelnemen aan landelijke wedstrijden op A-niveau, beide onder auspiciën van de FHN. In de meeste gevallen zal het echter raadzaam zijn hier nog even mee te wachten, meer ervaring op te bouwen in de vervolggroepen en eerst deel te nemen aan de onderlinge wedstrijden van de club.

Na het doorlopen van bovenstaand trainingsprogramma kun je geplaatst worden in een van de vervolggroepen. Zie de pagina Trainingstijden voor de dagen en tijdstippen van de diverse groepen (recreatief of wedstrijdgericht). In deze groepen wordt gericht getraind op verbeterpunten per combinatie waarbij we proberen het niveauverschil binnen een groep beperkt te houden. In alle groepen staat het plezier van samenwerken met je hond voorop.

 

Tarieven: Klik hier

Aanmelden:Klik hier

Tijden: klik hier

Terug naar boven