Hoopers

Wil je meer en een beter contact met je hond en ook aan een sport meedoen?

Dan is Hoopers wellicht een mooie hondensport voor jullie. Hoopers is geschikt voor iedere hond (jonge honden, oudere honden en/of honden met een beperking).

Ook voor handlers met een lichamelijke beperking biedt het de mogelijkheid om aan een leuke en volwaardige hondensport mee te doen. We leren de handlers op een drukvrije manier de hond op afstand te dirigeren.

Hoopers is een leuke, nieuwe en volwaardige opzichzelfstaande hondensport. De oorsprong ligt bij de sport Agility (behendigheid). Hoopers kan naast elke andere hondensport beoefend worden.

Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen in Hoopers zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Uiteindelijk leert de hond een parcours zelfstandig af te leggen op stem- en lichaamsaanwijzingen van de handler, die daarbij op 1 plek blijft staan en dus niet hoeft mee te rennen en zelfs niet hoeft mee te lopen.

Voor wie is Hoopers?

Het is een prachtige sport voor honden die door ouderdom of blessures niet meer kunnen deelnemen aan Agility. De minimale lichamelijke belasting bij Hoopers maakt het een sport voor alle honden in alle leeftijden. Maar het kan ook worden gebruikt om jonge honden voor te bereiden op Agility.

Wie zijn de instructeurs?

 

 

Marion

Aangezien ik nu al weer meer dan 3 jaar, met veel plezier, gehoorzaamheid beginners en gevorderden en af en toe behendigheid en de pups lesgeef bij H.D.C. "de Loop" wordt het tijd me eens voor te stellen. Samen met mijn gezin, 2 honden, 6 katten en een koningspython woon ik in een leuke woonboerderij op het platteland. Ben altijd gek op dieren geweest. Ik heb mijn hele leven honden gehad in diverse soorten en maten en train inmiddels al weer zo'n 34 jaar met honden. Heb veel ervaring opgedaan op diverse hondenscholen en dus ook meerdere lesmethodes aangeleerd. Op dit moment heb ik twee kruising herdershonden x Saarlooswolfhond (Bor en Ayla). Met mijn reu Bor doe ik behendigheid, hoopers, speuren, detectie en wil ik me toeleggen op Rally O, een leuke vorm van gehoorzaamheid met een vleugje behendigheid. We zijn bezig om Rally O ook te integreren in het huidige cursusaanbod. Info hierover volgt later. Ik heb inmiddels al weer een tijd mijn diploma Kynologisch Instructeur op zak met het keurmerk van de Raad van Beheer. De laatste jaren zijn de inzichten m.b.t. de trainingsmethoden weer behoorlijk veranderd en ik denk dat het heel belangrijk is om mee te gaan in deze verandering en niet in het oude te blijven hangen. Daarom probeer ik ook zoveel mogelijk bijscholingscursussen te volgen. Ik hoop jullie te mogen verwelkomen tijdens mijn lessen om samen met jullie te werken aan een leuke relatie tussen hond en baas. Er zijn ook mogelijkheden om een privéles te boeken. Mocht je dit willen, trek me dan even aan mijn jas.
Groetjes, Marion


Wendy MolenaarIk ben Wendy Molenaar en ben op een hele bijzondere manier in het bezit gekomen van een Border Collie. Dex was al vier jaar toen hij bij ons kwam. In het begin was dit niet eenvoudig. Het is een echte werkhond. We gingen dus samen op schapen drijven en behendigheid. En dit werkte fantastisch om Dex van zijn frustraties af te krijgen. Totdat hij plots kreupel ging lopen. Een aantal onderzoeken en foto’s verder bleek Dex artrose te hebben aan schouder en elle-boog een oud trauma zei de dierenarts, ga maar op Hoopers want je moet toch wat met hem blijven doen. Stiekem ben ik er heel blij mee, want wij vinden het veel leuker dan Agility of schapen drijven. Wij hebben door Hoopers een super band gekregen en met Dex gaat het heel goed. Je ziet haast niet meer dat hij artrose heeft.Wij hebben de instructeurs-opleiding gevolgd bij Hoopers Nederland en zijn hier ook aangesloten. Voor meer informatie verwijzen we u naar www.hoopersnederland.com

We gaan met deze leuke nieuwe hondensport van start op de woensdagavonden om 19.45 uur. De lessen worden twee maal per jaar in blokken van 12 gegeven.

Tarieven: Klik hier

Aanmelden: Klik hier 

Tijden: klik hier

Terug naar boven