keurmerk dierenwelzijn

10 Mar 2023 12:03 - door Wendy Molenaar

Dierenwelzijn keurmerk uitgereikt

Nieuw Roden – Op 10 maart 2023 werd in Nieuw Roden het Dierenwelzijn keurmerk uitgereikt aan het bestuur van HDC de Loop. Deze hondenschool is hiermee herkenbaar als gecontroleerde dierprofessional. Het Dierenwelzijn keurmerk maakt de kwaliteit van dierprofessionals zichtbaar en beter vindbaar voor het publiek.

In goede handen
Als eigenaar wil je zeker weten dat je dier bij een professional in goede handen is. Vanuit die gedachte heeft HDC de Loop zich aangesloten bij het Dierenwelzijn keurmerk. Door het dragen van het Dierenwelzijn keurmerk benadrukken ze kwaliteit en professionaliteit van de hondenschool, om  op een verantwoorde manier een mooie band / samenwerking tussen hond en eigenaar te krijgen.

Strikte regels
Keurmerkdragers worden gehouden aan strikte regels. Alle professionals worden vooraf getoetst op gebieden als dierenwelzijn, kennis, vaardigheden, werkmethodes en de bedrijfsorganisatie. Ook moet worden voldaan aan nascholings-eisen. Hier wordt jaarlijks op gecontroleerd. Het aantal aanmeldingen voor het dragen van het keurmerk loopt inmiddels in hoog tempo op.

Samenwerking
Dragers van het keurmerk bouwen mee aan een netwerk van professionals, waarbij de optimalisering van dierenwelzijn voorop staat. Samenwerking binnen en tussen disciplines is hierbij een randvoorwaarde. 

Binnen alle disciplines in de huisdieren branche kan het keurmerk gedragen worden. Dierprofessionals die werken met honden, katten, konijnen, paarden, erfdieren of reptielen kunnen zich aanmelden bij het keurmerk via keurmerk@edupet.nl.