Instructeurs

|Christina|Ellen |Hilbert R|Wendy |Karin |Ina|Christina|Yvonne|Dita|Marion|Bea|Tjeerd|Hanneke|Christina Smit; Behendigheid

foto volgt tekst volgt

 

Ellen Hemelrijk; Behendigheid

foto volgt tekst volgt

 

Karin Solle; Behendigheid

foto volgt tekst volgt

 

Hilbert René Oosting; Gehoorzaamheid, Behendigheid

In het dagelijks leven ben ik personeelsplanner bij de Dienst Vervoer & Ondersteuning onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Hier hou ik mij maar hoofdzakelijk bezig met het coördineren van alle opleidingen, die de medewerkers allemaal moeten volgen.  Het is al meer dan 10 jaar geleden dat ik mijn eerste stappen op het veld zette bij HDC de Loop, toen als cursist met mijn hond Kyra. Na het volgen van de puppycursus, de gehoorzaamheid en de SGH en SHH werden er een aantal instructeurs Behendigheid gezocht en ben ik samen met een aantal dit avontuur in gestapt en ben nu al weer jaren met veel plezier Behendigheid-instructeur. Daarnaast geef ik nu ook al weer een aantal jaren Gehoorzaamheidslessen op de maandagavond, wat soms nog al een drukke bedoening kan zijn, maar boven alles altijd erg gezellig en leerzaam is. Ondertussen hebben we ook gezinsuitbreiding gehad en hebben we dit jaar Djevi mogen verwelkomen.

 

 

 Wendy Molenaar; Behendigheid, Hoopers, Puppy's 

Wendy Molenaar

In het dagelijkse leven geef ik therapeutisch paardrijles aan kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Drie dagen in de week werk ik bij Manege Onder de Linde in Beetsterzwaag. Deze manege ligt op het terrein van Revalidatie Friesland en in de loop der jaren zijn we zeer gespecialiseerd op allerlei gebied. De andere dagen werk ik thuis op onze boerderij samen met mijn man en dochters, die inmiddels beiden uit huis zijn, maar toch nog veel meehelpen. We hebben 7 paarden/pony’s, kippen, 5 geiten, 3 katten, 2 honden en een papegaai. Met de paarden thuis geef ik rijles aan valide kinderen, maar ook coach ik kinderen met gedragsproblemen, verstandelijke of lichte lichamelijke beperkingen en stimuleer ze om meer zelfvertrouwen te creëren en zodoende  beter te kunnen functioneren. Daarnaast hebben we een bed en breakfast bij onze boerderij, waar we aardig veel gasten mogen ontvangen. Sinds een goed halfjaar zijn we in het bezit gekomen van een 4 jarige border collie Dex. Nou dat was na onze gewone herders en onze laatste lieve witte herder Ibeau wel vreselijk wennen. In het begin dachten we pfffffff als dat maar bij ons past. Maar nu  zouden we hem voor geen goud meer willen missen. Dex moest wegens omstandigheden uit huis en we hebben hem al aardig zijn vertrouwen terug kunnen geven. We trainen 2 x per week behendigheid bij Ronald Mouwen en leren hier veel van, wat we ook weer kunnen overbrengen op onze beginnersgroep. Al onze behendigheids instructeurs hebben bij Mouwen Agility Centrum hun instructeurs beginners diploma gehaald en vorige winter hebben Ellen Overtoom en ik de cursus sportfysiologie voor honden bij Mouwen afgerond. Al met al zijn we met onze behendigheidsinstructeurs een enthousiaste groep, die weten waar ze mee bezig zijn.

 Dita de Wit; Hoopers

Foto volgt Tekst volgt.

 Ina Horst; Behendigheid

Het is nu ongeveer 3 jaar geleden dat ik ben begonnen bij de loop. Op het moment dat ik begon met lesgeven, was er geen hond: alleen 3 katten een konijn en een hamster. Nadat ik een keer op de loop ben wezen kijken heb ik besloten om met de puppy trainingen mee te lopen. De bedoeling was later zelf een groep puppy’s les te gaan geven. Zover is het niet gekomen. Ik kreeg de mogelijkheid om een cursus instructeur behendigheid te gaan volgen. Dit heb ik gedaan en later het diploma gehaald. Ondertussen kwam Ziva, een border collie x golden retriever een gezellige enthousiaste hond.Ze bleek blind aan 1 oog, maar daar is in het dagelijkse leven niets van te merken. Anderhalf jaar later kwam Abby, zij is een border collie en is al even enthousiast als Ziva. Een gezellige boel dus.

Bea van der Velde; Puppy's

foto volgt tekst volgt

 

Marion Kuizenga; Gehoorzaamheid, Behendigheid

     Aangezien ik nu al weer meer dan 2 jaar, met veel plezier, gehoorzaamheid beginners en gevorderden geef bij H.D.C. "de Loop", wordt het tijd me eens voor te stellen. Samen met mijn gezin, 3 honden en 5 katten woon ik in een leuke woonboerderij op het platteland. Ben altijd gek op dieren geweest. Met name honden en paarden hebben mijn voorliefde. Ik heb mijn hele leven honden gehad in diverse soorten en maten en train inmiddels al weer zo'n 33 jaar met honden. Heb veel ervaring opgedaan op diverse hondenscholen en dus ook meerdere lesmethodes aangeleerd. Op dit moment heb ik twee kruising herdershonden x saarlooswolfhond (Bor en Ayla) en een wat oudere dame, een malteser x west highland white (Janssen). Met mijn reu Bor doe ik aan behendigheid. We lopen een paar wedstrijden per jaar in de B-klasse en hebben er beide veel plezier in. Verder houden we ons bezig met hoopers en detectie. Ook erg leuk om te doen. Deze takken van sport zijn overigens ook bij H.D.C. "de Loop" te volgen. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding Kynologisch Instructeur, waarna ik me wil toeleggen op de hoog risico honden. De laatste jaren zijn de inzichten m.b.t. de trainingsmethoden weer behoorlijk veranderd en ik denk dat het heel belangrijk is om mee te gaan in deze verandering en niet in het oude te blijven hangen. Ik hoop jullie te mogen verwelkomen tijdens mijn lessen op de maandagavond om samen met jullie te werken aan een leuke hond-baas verhouding. Groetjes, Marion

 


Tjeerd Wiersma; Gehoorzaamheid

   Terug naar boven